Corfu
 
 

  Bestemmingen
  Verzorgingstype
  Prijsklasse
  Klantwaardering
  Aantal sterren   ★★★★★ (5)   ★★★★+ (0)   ★★★★ (13)   ★★★+ (3)   ★★★ (16)   ★★+ (2)   ★★ (1)   ★+ (0)   ★ (0)

Corfu informatie als vakantiebestemming

Corfu is elk jaar een top vijf vakantiebestemming voor Nederlanders naar Griekenland. Het groene eiland heeft het meest noordwestelijke vliegveld van Griekenland en ligt op nog geen drie uur vliegen vanaf luchthaven Schiphol. Groen, pittoreske baaitjes, een geweldige hoofdstad, kleine bergdorpjes, mooie zandstranden, kindvriendelijk, veilig en bovendien een heerlijk klimaat. Een vakantiebestemming voor iedereen.

Corfu stranden en baaitjes
De stranden op Corfu zijn heel divers en verschillen van lange zandstranden tot kleine kiezelstrandjes. Het noorden van het eiland is het meest toeristische gedeelte. Althans als je de jongerenvakantiebestemming Kavos niet meeneemt. In het noorden vind je langs de westkust fraaie, lange en brede zandstranden als Arillas en Agios Georgios; beiden Blue Flag beach. Deze zijn kindvriendelijk en zeer toegankelijk. Op het strand zijn voorzieningen als strandbedden, parasols, waterfietsen, watersporten en bootjes te huur. Langs het strand loopt een weg met daaraan restaurants, tavernes, supermarktjes en souvenirshops. Paleokastritsa is het meest mondaine strand langs de noordwestkust. Aan de noordoostkust zijn de stranden kleiner en bedekt met kiezels in plaats van zand. Voordeel is dat je hier vrijwel geen wind hebt en het zeewater snel afloopt. In de zomermaanden biedt een duik direct de nodige verkoeling.

In het zuiden van Corfu zijn schitterende stranden bij het Korission meer. Lange en soms ook brede zandstranden met enige duinvorming. Hier vind je zeker een rustig plekje en meer en meer komen hier luxe villa's. Glyfada aan de westkust, ook wel Golden Beach genoemd, is het bekendste strand op Corfu. Hier is het echt gezien worden en in de zomermaanden is het moeilijk om een plekje te vinden; ook voor je huurauto.

Beste reistijd voor een vakantie naar Corfu

De maanden mei en juni zijn heerlijke maanden op Corfu. Overdag nog niet te heet, maar wel veel zonuren en langere dagen. Voor de avonden en nachten is het raadzaam om een shirt met lange mouwen mee te nemen. Na een regenbuitje of wat wind kan het wat kouder aanvoelen. Het eiland staat in deze maanden in bloei en ongeacht dat Corfu het hele jaar groen, is het in deze maanden nog fraaier.

De zomermaanden zijn natuurlijk heerlijk om vakantie te vieren op Corfu en als je aan de schoolvakanties gebonden bent ook een hele fijne reistijd. Je zit altijd in de buurt van de zee en vaak steekt in de middag een briesje op. aangenaam aan het strand en anders wacht je tot na 17.30 uur. de stranden lopen dan leeg, maar eigenlijk is het dan het aangenaamste. De zon is niet meer zo erg fel en het is ook wat minder warm. mooie tijd om met de kinderen naar het strand te gaan en aansluitend te gaan eten bij dat Griekse restaurant aan zee.