Corfu
 
 

  Bestemmingen
  Verzorgingstype
  Prijsklasse
  Klantwaardering
  Aantal sterren   ★★★★★ ()   ★★★★+ ()   ★★★★ ()   ★★★+ ()   ★★★ ()   ★★+ ()   ★★ ()   ★+ ()   ★ ()

Corfu informatie als vakantiebestemming

Corfu is elk jaar een top vijf vakantiebestemming voor Nederlanders naar Griekenland. Het groene eiland heeft het meest noordwestelijke vliegveld van Griekenland en ligt op nog geen drie uur vliegen vanaf de luchthavens Schiphol en Eindhoven. Groen, pittoreske baaitjes, een geweldige hoofdstad Kerkyra, kleine bergdorpjes in het noorden, mooie zandstranden, kindvriendelijk, veilig en bovendien met een heerlijk klimaat. Een vakantiebestemming voor iedereen.

Corfu stranden en baaitjes
De stranden op Corfu zijn heel divers en verschillen van lange zandstranden tot kleine kiezelstrandjes. Het noorden van het eiland is het meest toeristische gedeelte en volgens de kenners ook het mooiste gedeelte. Althans als je de jongerenvakantiebestemming Kavos in het zuidelijkset puntje niet meeneemt. In het noorden vind je langs de westkust fraaie, lange en brede zandstranden, zoals Arillas en Agios Georgios. Beide stranden zijn een Blue Flag beach. Deze zijn kindvriendelijk en zeer toegankelijk. Op het strand zijn voorzieningen als strandbedden, parasols, waterfietsen, watersporten en ook motorbootjes te huur. Langs het strand loopt een weg met daaraan restaurants, tavernes, supermarktjes en souvenirshops. Paleokastritsa is het meest mondaine strand langs de noordwestkust. Aan de noordoostkust zijn de stranden kleiner en bedekt met kiezels in plaats van zand. Voordeel is dat je hier vrijwel geen wind hebt en het zeewater snel afloopt. In de zomermaanden biedt een duik in het heldere zeewater direct de nodige verkoeling.

In het zuiden van Corfu zijn schitterende stranden bij het Korission meer. Lange en soms ook brede zandstranden met enige duinvorming. Hier vind je zeker een rustig plekje, zelfs in de zomermaanden, en meer en meer komen hier luxe villa's. Glyfada aan de westkust, ook wel Golden Beach genoemd, is het bekendste strand op Corfu. Hier is het gezien worden en in de zomermaanden is het moeilijk om een plekje op het strand te vinden; ook voor je huurauto in de omgeving.

Beste reistijd voor een vakantie naar Corfu

De maanden mei en juni zijn heerlijke maanden op Korfoe. Overdag is het nog niet te heet, maar met wel veel zonuren en de dagen zijn lang. Voor de avonden en nachten is het raadzaam om een shirt met lange mouwen mee te nemen. Na een regenbuitje of wat wind kan het na zonsondergang kouder aanvoelen. Het eiland staat in deze maanden in bloei en ongeacht dat Corfu het hele jaar groen is, is het in deze maanden nog fraaier en een tip voor wandelaars.

De zomermaanden zijn natuurlijk heerlijk om vakantie te vieren op Corfu en als je aan de schoolvakanties gebonden bent ook een hele fijne reistijd. Je zit altijd in de buurt van de zee en vaak steekt in de middag een prettig briesje op. Aangenaam aan het strand en anders wacht je tot na 18.00 uur, want dan wordt het rustiger aan het strand. De zon is niet meer zo fel, verliest al een hoop aan kracht en het is ook wat minder warm. Mooie tijd om met de kinderen naar het strand te gaan en aansluitend wat te gaan eten bij dat Griekse restaurantje aan zee.